Кървави следи: Румен Тонев влачил тялото на психолога Нав по стълбите.

...
Кървави следи: Румен Тонев влачил тялото на психолога Нав по стълбите.
Коментари Харесай

Кървави следи: Румен Тонев влачил тялото на психолога Нав по стълбите


Кървави следи: Румен Тонев влачил тялото на психолога Нав по стълбите. Бившият служител на реда Румен Тонев, който е упрекнат за
убийството на психолога Иван Владимиров-Нав,
влачил тялото на 45-годишния мъж по стълбите на кооперацията към мазето. Това стана ясно в Софийския градски съд, където се гледаше мярката за неотклонение на 52-годишния Тонев.



Снимки от кооперацията на улица „ Черковна “ 69 показвали съществуването на кървави следи. Съдия Николай Младенов уточни, че не е ясна повода заради която тялото на Иван Владимиров
е било влачено към мазето, само че това
надали е било, с цел да му се помогне, а по скоро то да бъде укрито, само че появяването на съседи е попречила, написа „.

Самият Тонев споделил пред един от комшиите си: „ Иван искаше да ме убие с железен предмет “. Той извадил пикантен спрей и го напръскал, след това видял, че Владимиров носи и железен предмет в ръката си, най-вероятно катанец.
Тогава извадил законния си револвер „ Байкал “
и прострелял психолога. Във входа на блока е открита гилза. Има и доказателства, че тялото е премествано. Бившият служител на реда към този момент отхвърля да даде материал за ДНК експертиза.

Трагедията става на 8 февруари към 22:30 на улица „ Черковна “, където Тонев живее на първия етаж. Той населява жилището дружно с 70-годишната си майка. Не е женен.
Пред съда сподели, че има ТЕЛК 34% неработоспособност,
само че не е пенсионер по болест, само че и не работи. Адвокатката му го разказа като неконтактен, само че пък постоянно предизвикан от други условия.

Защитата изиска мъжът да бъде пуснат на независимост, защото е болен и това се потвърждава от епикризи. Освен това би трябвало да се грижи за болната си майка. За неконтролируемите му
страсти има пояснение, уточни юристът му.
По време на делото стана ясно, че Тонев е осъждан, само че оправдан. През далечната 1996 година, той е съхранявал нелегално муниции, за което е осъден с санкция.



По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 52-годишния Румен Тонев., обвинен за убийството на Иван Владимиров, съобщиха от прокуратурата.
Тонев е притеглен към наказателна отговорност
за това, че на 08.02.2023 година към 22.30 ч. в гр. София, ул. „ Черковна “, съзнателно умъртвил 45-годишния Иван Владимиров, като го прострелял в региона на лицето със законно притежаван револвер.

От държавното обвиняване показаха, че психологът е погубен с един изстрел. Известният психолог Иван Владимиров – Нав бе убит след съседски скандал в София.
Със заповед на началника на Пето Районно ръководство
на полицията в София е разпоредена инспекция поради убийството на психолога Иван Владимиров, оповестиха по-рано от Министерство на вътрешните работи.

Съдът показа доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към действието, за което е притеглен в това качество.
Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха
той да се укрие и да извърши друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение. Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.
Източник: БТА
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР